Stuifzand zoekt vrijwilligers

Stuifzand zoekt vrijwilligers tussen 15 en 25 jaar oud om als schrijver, videograaf, fotograaf of creatieve duizendpoot aan de slag te gaan met het Kempens erfgoed.

Ken jij of ben jij een creatieve duizendpoot tussen de 15 en 25 jaar oud? Wil je graag de handen uit de mouwen steken om leuke erfgoedprojecten op poten te zetten? Stuifzand is the place to be!

Van Jakob Smits over lokale bieren tot oorlogsdagboeken. Heb je zin om een boeiend artikel te schrijven, op pad te gaan met je camera om je te laten inspireren door het Kempens landschap, een videoreeks te creëren van de ambachten in de regio of jezelf helemaal uit te leven met tijdens evenementen als ‘erfgoed influencer’? Het kan allemaal! Ook met eigen ideeën willen we je graag op weg helpen.

Wie zoeken wij?

  • Jongeren tussen 15 en 25 jaar oud.
  • Je bent bekend met de Stuifzand-regio (de gemeenten Mol, Balen, Dessel, Meerhout, Laakdal, Retie en Geel).
  • Je bent enthousiast om samen met ons aan de slag te gaan.
  • We hebben posities geopend voor een fotograaf, videograaf en schrijvers, maar ook vrijwilligers die van alle functies een beetje willen proeven of zich als creatieveling graag storten op een eigen project, zijn meer dan welkom!

Wat bieden wij?

  • We gaan samen met jou aan de slag om een project (of een eigen idee) rond Kempens erfgoed uit te werken.
  • We organiseren gezellige workshops met alle vrijwilligers.
  • Je krijgt de mogelijkheid ervaring op te doen in een veelzijdige sector.
  • Je krijgt een platform om een creatieve project te publiceren/presenteren aan een breed publiek.

Meer weten?

Klinkt dit als iets wat je wel ziet zitten? Hieronder kan je per vrijwilligersfunctie een uitgebreide uitleg terugvinden samen met wat ideetjes voor mogelijke projecten waar je aan mee kan werken.

Het promotiefilmpje met een korte toelichting kan je hier bekijken! Heb je nog verdere vragen of wens je extra informatie? Je kan hiervoor terecht bij marie@stuifzand.be

Aanmelden als vrijwilliger kan t.e.m. 31 juli 2024 via dit formulier.

Tot snel!

Stuifzand zoekt vrijwilligers.