Team

Stuifzand heeft een regionale cultuur- en erfgoeddienst. Ontmoet ons team!

Cultuurdienst

Tine Favoreel

Projectwerker UiTPAS Kempen

Drempels verlagen en participatie aan vrije tijd verhogen, daar zet Tine haar schouders onder samen met onze 7 gemeenten met de UiTPAS. Als projectwerker UiTPAS voor Stuifzand is ze de contactpersoon voor de UiTPAS-trekkers in onze regio.

tine@stuifzand.be  | 0492 13 12 85

Cultuurdienst

Kim Nevelsteen

Bovenlokale cultuur

Kim is de cultuurmadam van ons team. Zij is de spin in het culturele web. Als ervaren netwerker weeft ze aan een sterk cultureel netwerk waar de wij primeert en waar cultuur iets van ons allemaal is en wordt.

kim@stuifzand.be  | 0473 55 00 27

Erfgoeddienst

Martijn Willems

Coördinator bouwkundig erfgoed

Martijn is een eerste aanspreekpunt voor eigenaars en beheerders van gebouwen met erfgoedwaarden in onze regio. Hij adviseert hen omtrent hun restauratie- en renovatieplannen en geeft tips op maat over het behoud en de integratie van historische elementen. Daarnaast adviseert hij onze gemeentebesturen over hun eigen erfgoedprojecten en begeleidt hij hen met de opmaak van een gemeentelijk erfgoedbeleid.

martijn@stuifzand.be  | 014 566 689 | 0472 827 403

Erfgoeddienst

Els Oostvogels

Adviseur landschappelijk erfgoed

Els is onze expert erfgoed en landschappen. Haar vaste stek is bij Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, ze staat Stuifzand bij in advisering van landschappelijke dossiers. Ze is opgeleid als landschapsontwerper en gepassioneerd door de cultuurlandschappen van de Kempen en hun ontstaansgeschiedenis.

els.oostvogels@rlkgn.be 

Erfgoeddienst

Annelies Vanherck

Collectiezorg en -beheer, vrijwilligerswerk, religieus erfgoed

Annelies helpt collectiebeheerders bij het inventariseren van hun collectie en zoekt mee naar oplossingen voor alles wat behoud en beheer betreft. Je kan bij haar terecht met vragen en ideeën rond religieus erfgoed en voor info rond vrijwilligerswerk.

annelies@stuifzand.be  | 014 566 688 | 0476 489 256

Erfgoeddienst

Celine Vandenbranden

Deskundige collectieregistratie en collectiebeheer, Kempencollectie in kaart

Celine zorgt voor de registratie van erfgoedcollecties in de Antwerpse Kempen. Ze leidt dit project in goede banen in samenwerking met drie andere Kempense erfgoedcellen: Kempens Karakter, Erfgoed Noorderkempen en Erfgoed Voorkempen.

celine@stuifzand.be  | 0492 13 12 89

Cultuurdienst & Erfgoeddienst

Elise Bellens

Medewerker organisatie & administratie

Elise zorgt voor een vlotte dagelijkse werking binnen Stuifzand. Ze neemt administratieve en organisatorische taken voor zich en maakt samen met het Stuifzandteam fantastische publieksmomenten waar.

elise@stuifzand.be  | 014 56 66 88

Erfgoeddienst

Marie Beyens

Publiekswerker erfgoed

Marie zet zich als publiekswerker erfgoed in om tal van evenementen mee op poten te zetten, waaronder Erfgoeddag en Open Monumentendag. Voor alle zotte, leuke en erfgoedrijke projecten of ideeën en voor de communicatie hierrond kan je bij haar terecht. Daarnaast staat ze in voor de vrijwilligerswerking en het ondersteuningsbeleid naar het veld toe. Zo wil ze een schakel vormen van het erfgoedveld naar een breed publiek, in samenwerking met het Stuifzandteam en -netwerk.

marie@stuifzand.be  | 0473 92 23 07

Erfgoeddienst

Tina Bens

Coördinator cultureel erfgoed

Tina is verantwoordelijk voor de culturele erfgoedwerking van Stuifzand. Ze volgt de uitvoering van
het beleidsplan op en stuurt bij waar nodig. Ze trekt mee aan de kar van ons knettergek cultureel
erfgoedteam en ze bouwt bruggen met de erfgoedpartners in onze Stuifzandregio en daarbuiten.

tina@stuifzand.be  | 0498 17 14 03

Volg ons