Bibcollectief

Samen sterker

Sinds oktober 2021 zijn we een regiobib. Lid zijn bij één bib betekent ook dat je lid bent bij de andere 6 (joepie!). Er is één leenreglement voor onze zeven vestingen.

Binnen het Stuifzand bibcollectief heeft iedere gemeente een bibliotheek met een sterk aanbod én een gedreven team dat jouw graag verder helpt. Door samen één regiobib te zijn kunnen we onze leners nog beter van dienst zijn.

Projecten

Er twee projecten waarbij de samenwerking verder uitgediept wordt. Het LeesLAB is een “Lezen op School” project met middelen van het departement Onderwijs waar de bibliotheken en scholen inzetten op leesbevordering door samen te experimenteren met diverse methodieken en samenwerkingsvormen. Doel? Het leesvuur bij kinderen aanmaken, aanwakkeren en opstoken.

Met de Eramus+ project “Expeditie Community Librarian” onderzoeken de bibliotheken samen met andere maatschappelijke actoren naar een Kempens model van de bib als derde plek. Een plek waar mensen zich thuis voelen, naast je woonplaats en de school/werkplek. Bovendien gaat we in het project ook na welke de ideale bibmedewerker is voor zo’n bib.

Je bent welkom in onze zeven bibliotheken:

Bevrijdingslaan 1

2490 Balen

balen.bibliotheek.be

Gasthuisstraat 29

2450 Meerhout

meerhout.bibliotheek.be

Hannekestraat 1

2480 Dessel

dessel.bibliotheek.be

Molenhoekstraat 2

2400 Mol

mol.bibliotheek.be

Werft 30

2440 Geel

geel.bibliotheek.be

Nederstraat 1

2470 Retie

retie.bibliotheek.be

Markt 19

2430 Laakdal

laakdal.bibliotheek.be