Privacybeleid

Wie zijn wij

Het adres van onze website is: https://www.stuifzand.be.

Deze website is een initiatief van Projectvereniging Cultuurnetwerk Kempen – Werft 20, 2440 GEEL met ondernemingsnummer BE 0809.181.918.

Bij de verwerking van uw persoonsgegevens volgen we de wettelijke bepalingen hierrond, zijnde de Europese verordening nr. 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van hun persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van richtlijn 95/46/EG (Algemene Verordening Gegevensbescherming – beter bekend als ‘GDPR’ of ‘AVG’) of enig ander wetgevingsbesluit die deze aanvult. Meer informatie over de bescherming van persoonsgegevens kan u verkrijgen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

Welke persoonsgegevens verwerken we en waarom?

Deze privacyverklaring gaat enkel over persoonsgegevens van gebruikers van onze website: 

  • gegevens van de gebruikers met een login-account; 
  • gegevens van de gebruikers van formulieren (contactformulieren / bestel- of inschrijvingsformulieren,…);
  • gegevens van websitesurfers.

Ze behandelt niet de persoonsgegevens in de content van de website. 

We verwerken de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  • identificatiegegevens zoals (voor)naam, telefoon- of gsm-nummer, adres (woonplaats) en e-mailadres
  • elektronische identificatiegegevens, zoals IP-adressen.

Deze gegevens komen bij ons op terecht:

  • omdat u ze zelf aan ons bezorgt door het versturen van een bericht via ons contactformulier of via een ander formulier;
  • omdat ze automatisch verzameld worden wanneer u onze site gebruikt (elektronische identificatiegegevens).

Hoe gebruiken we cookies?

Zoals de meeste online services, gebruikt onze website first-party cookies en third-party cookies voor verschillende doeleinden. First-party cookies zijn meestal nodig om de website op de juiste manier te laten functioneren, en ze verzamelen geen van uw persoonlijk identificeerbare gegevens.

De cookies van derden die op onze website worden gebruikt, zijn voornamelijk bedoeld om te begrijpen hoe de website presteert, hoe u omgaat met onze website, om onze diensten veilig te houden, om advertenties aan te bieden die voor u relevant zijn, en al met al om u een betere en verbeterde gebruikerservaring te bezorgen en helpen uw toekomstige interacties met onze website te versnellen.

Welke soorten cookies gebruiken we?

Essentieel: Sommige cookies zijn essentieel om de volledige functionaliteit van onze site te kunnen ervaren. Ze stellen ons in staat om gebruikerssessies te onderhouden en eventuele beveiligingsbedreigingen te voorkomen. Ze verzamelen of bewaren geen persoonlijke informatie.

Statistieken: Deze cookies slaan informatie op zoals het aantal bezoekers van de website, het aantal unieke bezoekers, welke pagina’s van de website zijn bezocht, de bron van het bezoek, enz. Deze gegevens helpen ons te begrijpen en analyseren hoe goed de website presteert en waar deze moet worden verbeterd.

Marketing: Op onze website kunnen in bepaalde gevallen advertenties worden weergegeven. Deze cookies worden gebruikt om de advertenties die men aan u laat zien te personaliseren, zodat ze betekenisvol voor u zijn. Deze cookies helpen ook om de efficiëntie van deze advertentiecampagnes bij te houden.
De informatie die in deze cookies is opgeslagen, kan ook worden gebruikt door externe advertentieproviders om u ook advertenties op andere websites in de browser te laten zien.

Functioneel: Dit zijn de cookies die helpen bij bepaalde niet-essentiële functionaliteiten op onze website. Deze functionaliteiten omvatten het insluiten van inhoud zoals video’s of het delen van inhoud van de website op sociale mediaplatforms.

Voorkeuren: Deze cookies helpen ons uw instellingen en browsevoorkeuren zoals taalvoorkeuren op te slaan, zodat u een betere en efficiëntere ervaring heeft bij toekomstige bezoeken aan de website .

In de onderstaande lijst worden de cookies beschreven die op onze website worden gebruikt.

CookieOmschrijving
_gaDeze cookie is geplaatst door Google Analytics. De cookie wordt gebruikt om bezoekers-, sessie- en campagnegegevens te berekenen en het sitegebruik bij te houden voor het analyserapport van de site. De cookies slaan informatie anoniem op en kennen een willekeurig gegenereerd nummer toe om unieke bezoekers te identificeren.
_gat_gtag_UA_84884857_1Deze cookie is geplaatst door Google Analytics. De cookie wordt gebruikt om informatie op te slaan over hoe bezoekers een website gebruiken en helpt bij het maken van een analyserapport van hoe het met de website gaat. De verzamelde gegevens, inclusief het aantal bezoekers, de bron waar ze vandaan komen en de bezochte pagina's in anonieme vorm.
_gidDeze cookie is geplaatst door Google Analytics. De cookie wordt gebruikt om informatie op te slaan over hoe bezoekers een website gebruiken en helpt bij het maken van een analyserapport van hoe het met de website gaat. De verzamelde gegevens, inclusief het aantal bezoekers, de bron waar ze vandaan komen en de bezochte pagina's in anonieme vorm.
CONSENTGeen beschrijving
cookielawinfo-checkbox-advertisementDe cookie is ingesteld door GDPR cookie-toestemming om de toestemming van de gebruiker voor de cookies in de categorie "Advertentie" vast te leggen.
cookielawinfo-checkbox-analyticsDeze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de toestemming van de gebruiker voor de cookies in de categorie "Analytics" op te slaan.
cookielawinfo-checkbox-functionalDe cookie is ingesteld door GDPR cookie-toestemming om de toestemming van de gebruiker voor de cookies in de categorie "Functioneel" vast te leggen.
cookielawinfo-checkbox-necessaryDeze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookies worden gebruikt om de toestemming van de gebruiker voor de cookies in de categorie "Noodzakelijk" op te slaan.
cookielawinfo-checkbox-othersDeze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de toestemming van de gebruiker op te slaan voor de cookies in de categorie "Overig".
cookielawinfo-checkbox-performanceDeze cookie wordt ingesteld door de plug-in GDPR Cookie Consent. De cookie wordt gebruikt om de toestemming van de gebruiker voor de cookies in de categorie "Prestaties" op te slaan.
IDEGebruikt door Google DoubleClick en slaat informatie op over hoe de gebruiker de website en eventuele andere advertenties gebruikt voordat hij de website bezoekt. Dit wordt gebruikt om gebruikers advertenties te laten zien die volgens het gebruikersprofiel voor hen relevant zijn.
test_cookieDeze cookie wordt geplaatst door doubleclick.net. Het doel van de cookie is om te bepalen of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt.
viewed_cookie_policyDe cookie wordt ingesteld door de GDPR Cookie Consent plug-in en wordt gebruikt om op te slaan of de gebruiker al dan niet heeft ingestemd met het gebruik van cookies. Het slaat geen persoonlijke gegevens op.
VISITOR_INFO1_LIVEDeze cookie wordt geplaatst door Youtube. Wordt gebruikt om de informatie van de ingesloten YouTube-video's op een website bij te houden.
YSCDeze cookies worden geplaatst door YouTube en worden gebruikt om de weergaven van embedded video's bij te houden.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze website kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen gegevens over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Hoe kan ik de cookievoorkeuren beheren?

Als u besluit uw voorkeuren later tijdens uw browsesessie te wijzigen, kunt u op het tabblad “Privacy- en cookiebeleid” op uw scherm klikken. Hierdoor wordt de toestemmingsverklaring opnieuw weergegeven, zodat u uw voorkeuren kunt wijzigen of uw toestemming volledig kunt intrekken.

Daarnaast bieden verschillende browsers verschillende methoden om cookies die door websites worden gebruikt, te blokkeren en te verwijderen. U kunt de instellingen van uw browser wijzigen om de cookies te blokkeren / verwijderen. Ga naar voor meer informatie over het beheren en verwijderen van cookies wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Met wie we uw data delen

De gegevens die u ons geeft kunnen we aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor de werking en de dienstverlening van deze website of indien dit wettelijk verplicht is.

Wanneer u bijvoorbeeld een formulier invult om u in te schrijven voor een activiteit, dan bezorgen we uw inschrijving (en contactgegevens) aan de organisator van die activiteit.

Daarnaast maken wij gebruik van externe dienstverleners voor het technisch ondersteunen en verzorgen van deze website en voor ons eigen ICT-beheer. Met deze derde partijen sluiten we een verwerkersovereenkomst af en maken we de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. 

Op geen enkel moment verkopen of verhuren wij uw persoonsgegevens aan derde partijen.

Bewaartermijn

We bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze gegevens zijn verstrekt, dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging van de gegevens

We nemen passende technische en organisatorische maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen inbreuk. Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

  • Al onze medewerkers die toegang hebben tot persoonsgegevens zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.
  • We hanteren een login-beleid op al onze ICT-systemen.
  • Servers en apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

Uw rechten met betrekking tot uw gegevens

U heeft recht op inzage, recht op correctie en recht op het laten wissen van de persoonsgegevens die wij van u ontvangen hebben. 

Als je een account hebt op deze website of je hebt reacties geplaatst, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons hebt gegeven. Je kan ook verzoeken dat we deze persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Ons contacteren

Indien u een vraag of klacht heeft over het gebruik van uw gegevens of er zijn aanwijzingen van misbruik kan u ons contacteren via info@stuifzand.be. 

Wijziging privacyverklaring

Projectvereniging Cultuurnetwerk Kempen (Stuifzand) kan deze privacyverklaring verder uitbreiden of wijzigen. We raden u aan om regelmatig op deze pagina te kijken of er wijzigingen zijn doorgevoerd. Van ingrijpende wijzigingen zullen we een aankondiging doen op deze website of communiceren via nieuwsbrief.