’t Staat voor de kerk

Waarom staat het gemeentehuis pal voor de kerk? En welke rol speelde Napoleon in Mol van de vroege negentiende eeuw?

Met de opening van ’t Oud Gemeentehuis in het vooruitzicht, schreven Stijn Geys en Luc De Boulle een uniek boek getiteld: ’t Staat voor de Kerk – een ‘Napoleontisch’ gemeentehuis in Mol. Duik mee de geschiedenis in naar ’t Oud Gemeentehuis te Mol in 1804-1805 en ontdek alle verhalen en wetenswaardigheden rond dit interessante gebouw.

Wil je het boek graag toevoegen aan je eigen collectie?

Het is mogelijk tot en met 22 april 2024 om deze unieke publicatie in voorverkoop te bestellen aan een voordelig tarief van 20 euro. Bestel je pas na 22 april dan betaal je 25 euro voor het boek.
De bestelling zal vanaf 30 april beschikbaar zijn voor afhaling en/of levering aan huis (let op: wanneer je voor levering aan huis kiest zal 6 euro extra aangerekend worden).

Er zijn verschillende manieren om het boek te bestellen:

  • Je kan het boek bestellen door het bovenstaande bedrag over te schrijven naar vzw Kamer voor Heemkunde, op het rekeningnummer BE02 0011 7961 1340
  • Plaats een bestelling via mail naar archief@gemeentemol.be of telefonisch via 014 27 24 05
  • Je kan het boek ter plaatsen aankopen bij de cultuurbalie of dienst erfgoed van gemeente Mol – adres: Molenhoekstraat 2
  • Plaats een online bestelling voor afhaling van het boek via deze link
  • Plaats een online bestelling voor levering aan huis via deze link
Cover van het boek 't Staat voor de kerk. Afbeelding van het Oud Gemeentehuis van Mol en zijn positie pal voor de Sint-Pieter en Pauwel kerk. Op de voorgrond Napoleon te paard te zien.