Ontdek Egelsvennen

Ook na Open Monumentendag kan je Egelsvennen ontdekken. Op je eigen tempo, met voor elke leeftijd wat wils. Zo kan je bij het toeristisch infokantoor van de gemeente Mol terecht voor:

Infobrochure.
In dit boekje lees je over de geschiedenis en de bewoners van deze modernistische woonwijk. Leer bij over de principes waarmee deze buurt werd opgetrokken, het sociale karakter ervan, en de rol van onder meer de Molse Bouwmaatschappij. Egelsvennen ontving in 1973 niet voor niets de titel “mooiste wijk van België”.

Ontdekkingskaart.
Een plattegrond van Egelsvennen met daarop bijzondere weetjes gelinkt aan exacte locaties. Zo leer je al wandelend meer over de wijk en haar architecturale karakteristieken.

Fotozoektocht.
Kijk nog gedetailleerder naar de kenmerken van deze woningen en verdien een Egelsvennen-button! Uiteraard voor jong én oud.

Foto door Evelien Pieters

Kleurplaten.
Ook de jongsten onder ons kunnen nagenieten van Egelsvennen. Bepaal zelf hoe “jouw Egelsvennen” eruit ziet; inkleuren maar!

Bovenstaande producten zijn gratis verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Ontdek Egelsvennen in de ErfgoedApp

Smartphone bij de hand? Download de ErfgoedApp en trek eropuit. Automatisch ontvang je weetjes, foto’s en meer op je gsm.

Naast je mobiele data, activeer zeker je bluetooth en gps-locatie op je smartphone!

  1. Download de ErfgoedApp
  2. Open de app, klik op het kompassymbool en download de tour ‘Ontdek Egelsvennen
  3. Open de kaart en ga op ontdekking!

Meer info over Wijkmotor Egelsvennen lees je hier!