Bunkerdagen in Dessel

Op 5 juni 2022 gaat de Nationale Bunkerdag door. Dit is een initiatief van het Domein Raversijde dat over het hele land zal worden gepromoot. Om die reden organiseert Battle for the locks in samenwerking met o.a. Balen Bevrijd Bunkerdagen op 4 en 5 juni aan de Sas4-Toren.

De site van de bunkerwandeling voor kinderen, “Op pad met sergeant Gilbert”, dit jaar officiële erkenning kreeg en opgenomen werd in de erfgoedlijst van Belgium Battlefield (War Heritage Institute).

Battle for the locks (een vereniging die werkt rond erfgoed betreffende het oorlogsgebeuren in onze regio) neemt, in samenwerking met de gemeente, voor een tweede keer deel aan dit nationaal evenement dat door zal gaan op 4 juni en 5 juni aan de Sas4-Toren in Dessel.

Op 4 juni start om 14 uur de bunkerwandeling voor kinderen (+/-2,6 km, vanaf 9 jaar) onder begeleiding van een gids van de Molse Gidsenkring. Deelnemers moeten zich inschrijven bij de Molse Gidsenkring (www.molsegidsenkring.be). Toegang tot een bunker is inbegrepen. Meer info op die website.

Op 5 juni is er doorlopend van 9 tot 17 uur een marktje gelinkt aan het thema. Om 9.30 uur start er weerom een gegidste bunkerwandeling aan de Sas4-Toren waarvoor ook moet worden ingeschreven via de website van de Molse Gidsenkring. Nadien kunnen kinderen met hun ouders nog steeds de wandeling beleven, maar dan aan de hand van de begeleidende brochure waarin sergeant Gilbert de hoofdrol speelt. De bunker blijft een ganse dag toegankelijk en wordt speciaal voor dit evenement waarheidsgetrouw ingericht. Onderweg kom je bovendien enkele verrassingen tegen.

Meer info over de bunkerdagen:
www.battleforthelocks.be
www.belgiumbattlefield.be
www.dessel.be/sergeantgilbert