Erfgoeddag

Al twintig jaar toont de cultureel-erfgoedsector zichzelf op de eerste zondag na de paasvakantie van zijn allerbeste kant. Het doel van al die inspanningen? De rijkdom, verscheidenheid en het potentieel van al het roerend en immaterieel cultureel erfgoed dat Vlaanderen en Brussel rijk is onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen.

Dankzij de wisselende jaarthema’s ontstaan er telkens opnieuw boeiende samenwerkingen tussen diverse erfgoedspelers zoals musea, erfgoedcellen, heemkundige kringen … en tal van andere partners en sectoren. Zo blijft deze jaarlijkse hoogmis van de erfgoedsector een absolute publiekslieveling. Initiatieven, activiteiten en ideeën groeien vaak vanuit het erfgoedveld. FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed faciliteert en coördineert het evenement.

Als erfgoeddienst ondersteunt Stuifzand lokale initiatieven met raad en daad, van inschrijving tot uitvoering. Zo blijven we je eerste aanspreekpunt en helpen we je op weg.

Onder het motto Beestig! duikt Erfgoeddag in 2023 in het dierenrijk. Op zondag 23 april is er de klassieke Erfgoeddag, maar in de Kempen maken we er opnieuw een Erfgoedweekend van!

Praktische informatie

Jaarthema 2023

Op zondag 23 april 2023 komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan draagt Erfgoeddag immers als thema ‘Beestig!’

Deelnemen

Wens je als organisatie een activiteit in te schrijven voor Erfgoeddag? Dat kan via inschrijven.erfgoeddag.be. Duid zeker Stuifzand aan als je regionale coördinator, zo zijn we op de hoogte van je plannen. We begeleiden je graag, dus aarzel niet om ons te contacteren voor verdere ondersteuning.

Bezoeken en beleven

Benieuwd naar het programma? Alle activiteiten worden publiek gemaakt vanaf 24 maart. Op erfgoeddag.be kan je het hele aanbod ontdekken.

Contactgegevens

erfgoed@stuifzand.be

014 566 688

Nieuws

Kempen inspireert! Erfgoeddag!

Een beestige Erfgoeddag op zondag 23 april 2023. In de Kempen maken we er weer een heel weekend van: 21 tot 23 april. Voor scholen is er de Erfgoeddag-week tussen 17 en 28 april. Wij willen je graag inspireren om een interessante erfgoedagactiviteit te organiseren. Dat doen we door op donderdag 24 november een inspiratiedag te organiseren in de Hooibeekhoeve te Geel. 

Erfgoeddag Kempen

Erfgoeddag, een feest voor hetcultureel erfgoed! Op 22, 23 en 24 april www.erfgoeddagkempen.be Jaarlijks geldt de eerste zondag na de paasvakantie als de hoogdag van het cultureel erfgoed. Op deze dag worden honderden activiteiten gepland over heel Vlaanderen en Brussel, die dit prachtig en divers erfgoed in de schijnwerpers zetten. Zo ook in de Kempen,

Erfgoed & onderwijs: schrijvers gezocht

Op zondag 24 april 2022 is het Erfgoeddag, met als thema ‘Onderwijs‘. Het wordt een bijzondere 21ste editie: in de Kempen maken we er een heus Erfgoedweekend van, met publieksactiviteiten van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april, gevolgd door een Erfgoeddag-week voor scholen van 25 tot 29 april!  Deze gelegenheid grijpen de vier Kempense erfgoedcellen Erfgoed Voorkempen, Erfgoed Noorderkempen, Kempens

Kick-off Erfgoeddag: terugblik

Op dinsdagvoormiddag 26 oktober verzamelden een 100-tal erfgoedliefhebbers uit de hele Kempen in Art Center Hugo Voeten te Herentals. De gelegenheid? De Kempense Inspiratiedag rond Erfgoeddag 2022. Deze organiseerden wij samen met de erfgoedcellen Kempens Karakter, Stuifzand en Erfgoed Voorkempen en met FARO.Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en Art Center Hugo Voeten. Op het programma