Open Monumentendag 2021

Op 12 september is het Open Monumentendag. In onze regio zetten we samen met de eigenaars en onze erfgoedorganisaties enkele schitterende plekken in de kijker. Jong en oud kan genieten van tal van expo’s, uitzonderlijke locaties bezoeken, er alleen op uittrekken of door een expert rondgeleid worden. Het Stuifzand-aanbod vind je gebundeld op deze pagina. Het volledige programma kan je raadplegen op www.openmonumentendag.be.

Nieuws

Poster van Open Monumentendag 2024 met het silhouet van een gebouw op een helder rode achtergrond

Oproep: Op het ritme van de Kempen

Gezocht: Kempense routes te voet of met de fiets en hun verhalen! Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘En Route!’. Onder de noemer ‘Op het ritme van de Kempen’ brengen we Kempen-breed wandel- en fietsroutes en -verhalen in kaart. 

Atoomwijkbrochure

Tijdens Open Monumentendag kregen bezoekers die de Atoomwijk wilden ontdekken dit boekje.Nu ook online beschikbaar – download ze hier.

Open Monumentendag

Op 11 september gooien we in Mol de deuren open van enkele schitterende erfgoedparels: Casino GompelOpendeur en rondleidingen Atoomwijk Mol1/ Rondleidingen door de architecten die momenteel de wijk renoveren. 2/ Gratis wandelboekje om op eigen houtje de wijk te verkennen.3/ Gegidste rondleidingen (inschrijven is nodig) In Bokrijk doet de molen van Millegem mee, met Jo

Ontdek de Atoomwijk (open monumentendag)

Op zondag 11 september tussen 10 en 16 uur opent de Atoomwijk de deuren! Je krijgt een unieke kijk achter de renovatie die momenteel loopt. En natuurlijk duiken we ook de geschiedenis van deze wijk in en richten we onze blik op de modernistische architectuur. De modernistische residentiewijk van SCK CEN en VITO, beter gekend