Popraad

Sterk muziek beleid in opmaak

Een sterke muziekbeleid begint met een stem te geven aan muziekmakers en organisatoren. Of je nu in je eigen garage speelt, musiceert met vrienden of al heel wat podia hebt blij gemaakt met jouw muziek het maakt niet uit, jouw stem is even belangrijk voor ons muziekbeleid.

Vijf popraden

Omdat we bij Stuifzand geloven in de kracht van samenwerking, maar omdat we ook weten dat nabijheid belangrijk is organiseren we vijf popraden.

De gemeente Mol beet de spits af. In het najaar van 2020 hebben Molse muzikanten met in grote getallen de online enquête van VI.BE ingevuld. Bij VI.BE waren ze onder de indruk :-). De Mollenaars hebben lang geduld moeten hebben, maar in februari 2022 kon dan eindelijk de popraad babbel- en netwerkbijeenkomst doorgaan.

Voor muzikanten uit Balen, Dessel, Geel, Meerhout, Laakdal en Retie was de lente van 2022 het moment om hun stem te laten horen. Tot 17 april konden ze de enquête voor hun gemeente indienen en op 27 april of 5 mei stonden de Popraden zelf op de agenda.

Muzikanten, laat je horen!

Een popraad bestaat immers uit meerdere delen. Eerst is er de enquête bij de rockers, hiphoppers, rappers, jazzspelers, folk-, metal-, musicalartiesten en noem maar op in de gemeente. De resultaten daarvan vormen de basis voor de popraadsamenkomst in de gemeente (of in duo van twee gemeenten). Dat allemaal samen zal dan weer leiden tot een gemeentelijk rapport én een regiorapport voor Stuifzand. Met al deze info kunnen we muziekbeleid op maat maken. Op maat van de gemeente en op maat van de regio, want dat is de kracht van samenwerken.

Bied jij speelkansen? Ook jouw stem is belangrijk tijdens de popraad babbel- en netwerkbijeenkomst.