Erfgoeddag

Erfgoeddag wordt georganiseerd door FARO, dus we zeggen het met hun woorden (zoals op deze webpagina):

“Al twintig jaar toont de cultureel-erfgoedsector zichzelf op de eerste zondag na de paasvakantie van zijn allerbeste kant. In 2023 was dat op zondag 23 april, in 2024 wordt dat zondag 21 april. Het doel van al die inspanningen? De rijkdom, verscheidenheid en het potentieel van al het roerend en immaterieel cultureel erfgoed dat Vlaanderen en Brussel rijk is onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen brengen!”

Ook met de Kempen zetten we elk jaar volop in op Erfgoeddag. We maken er zelfs een heel weekend van én bundelen volop de krachten met de andere Kempense erfgoedcellen. Voor 2024 wordt het thema “Thuis”. Heb je zin om mee na te denken over dit thema of een erfgoeddag-activiteit? Laat het ons dan zeker weten!

Erfgoeddag 2024

Wat maakt een huis tot een (echte) thuis?

Op zondag 21 april 2024 zoekt Erfgoeddag uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Voor scholen zijn er opnieuw de Erfgoeddag-weken tussen 15 en 26 april.

Erfgoeddag 2023

Onder het motto Beestig! duikt Erfgoeddag in 2023 in het dierenrijk. Op zondag 23 april is er de klassieke Erfgoeddag, maar in de Kempen maken we er opnieuw een Erfgoedweekend van!

Erfgoeddag 2022

Onder het motto Erfgoeddag maakt school! doken we in 2022 in het rijke schoolleven- en verleden. Scholen, musea, verenigingen, … allemaal ontvingen ze je tussen 22 en 24 april om je onder te dompelen in alles wat te maken heeft met opvoeding, leren en opgroeien.