Belpop Kempen

Jan Delvaux vat de Kempense muziekgeschiedenis samen in een boek, artist talk, quiz en theatershow. De muzikale geschiedenis van de Kempen is groot en bijzonder. Van Bobbejaan tot Natalia. Van Graspop tot Pennenzakkenrock. Van de snoeiharde garagepunkband Equal Idiots die de Nieuwe Lichting wint, tot de Koninklijke Fanfare de Kempenzonen die op het hoofdpodium van Pukkelpop staat. De Kempen is een muzikaal diverse regio. Meer dan voldoende inhoud dus om een mooie publicatie mee te vullen én een boeiend programma rond op te bouwen.

Boek ‘Van Bobbejaan Schoepen tot Van Echelpoel’

Belpopkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit, alias dj Bobby Ewing, noteerden vele verhalen en anekdotes van muzikanten, producers, platenwinkels, concertorganisatoren, … en goten deze in een boek. ‘Van Bobbejaan Schoepen tot Van Echelpoel’ ligt in de Kempense boekenwinkels en gemeentelijke vrijetijdsdiensten, van Hoogstraten tot Hulshout. Dit boek werd financieel en inhoudelijk ondersteund door de Kempense erfgoedcellen.

Het boek is voor de prijs van 23 euro te koop via:

We lanceerden dit boek toen we nog in ons kot moesten blijven. Gelukkig konden we sofagesprekken met Kempense artiesten streamen. Deze memorabele babbels met legende Marc Dex, multitalent Tijs Vannest, Equal Idiot Thibault Christiaensen, Funeral Dress punkpionier Dirk Peeters en de nachtegalen Kate Ryan en Barbara Dex zijn te herbekijken op www.belpopkempen.be