Oktober in de bibliotheken

Deze maand valt er heel veel te doen in onze bibliotheken: expo’s, voorleesmomenten, workshops, verwendagen, …

 • EXPO – TYYYPOëzie
  In de traditie van Paul Van Ostaijen brengt de tentoonstelling TYYYPOëzie ontmoetingen tussen woord, beeld, taal en typografie. Na verblijf in de Antwerpse Bib Permeke kan je de expo van 5 oktober tot 30 november komen bewonderen in de Bib van Geel. En er is meer! Het bruist in Geel van creatieve activiteiten van zeefdrukken over schrijven en schrappen, naar woordkunst en andere creatieve workshops. Meer…
 • VERWENDAGEN in de Stuifzandbibliotheken
  Heel oktober leggen de bibliotheken ons in de watten. Alle bibliotheken trakteren op hun verwendag met een hapje en een drankje. In de bib van Geel is er een kleine Vlaamse kermis en een grabbelton. Dessel verkoopt dan weer boeken ten voordele van De Warmste Week en pleziert de kinderen met grime en glittertattoos. De bib ban Balen verwent je met een theatervoorstelling, voorleesateliers en verschillende interactieve workshops. Je vindt de datum en het programma van de verwendag in jouw bibliotheek op de website van de bib.
 • SCHRIJFWIJZEN
  Op 7 oktober kan je terecht in de bib van Geel, Laakdal of Mol voor de Schrijfwijzen. Al enkele jaren niet meer een klassiek super moeilijk dictee met tenenkrullende woorden, maar wel een leuk taalspel in drie rondes. Met uiteraard nog wel een dictee, maar ook meerkeuze en een spelwedstrijd. Speel je graag mee? Klik op https://deschrijfwijzen.be/speelmee om je in te schrijven. Alle info op www.deschrijfwijzen.be.
 • BEURS – onbeperkte bib
  Lees je graag, maar vind je het moeilijk? Heel de maand oktober ontdek je in Mol de hulpmiddelen die er op de markt zijn om je hierbij te helpen. De bibliotheek organiseert in samenwerking met dienst seniorenplus een handibeurs met leeshulpmiddelen. Zo ervaar je hoe het is om een leesprobleem te hebben, en welke hulpmiddelen er bestaan om hiermee om te gaan.
 • EXPO – community librarian
  Hoe ziet de bibliotheek er in de toekomst uit? In 2022 gingen onze bibliotheken op leerreis naar Oslo. Met een rugzak vol inspiratie keerde het expedititeam weer naar huis. In deze expo tonen ze wat ze leerden in Oslo en de maanden nadien. Je mag ook zelf mee nadenken! De expo Community Librarian reist langs alle Stuifzandbibs, en staat deze maand in Dessel.