Nieuwe afleveringen Aureooljournalistiek

November = sterrenparade in onze podcast Aureooljournalistiek!

November is een maand vol verhalen op onze podcast Aureooljournalistiek, vol korte vertelsels over de heiligen waarvan iedereen de naam kent, maar weinigen het verhaal. Bij iedere podcast hoort een tekening van June Meesters.

Wil je geen enkel verhaal missen? Abonneer je dan gratis op Aureooljournalistiek in je favoriete podcast-app.

‘Aureooljournalistiek’ is te beluisteren op Spotify, Apple podcasts, Google podcasts, Podbean, Amazon Music, PlayerFM, Listen Notes en Deezer. Online luisteren kan op https://aureooljournalistiek.podbean.com/


3/11

Op 3 november maken we kennis met Sint-Hubertus, de jachtmeester wiens visioen nog steeds de bekende groene flessen siert en tevens patroonheilige van de kerken van Hulsen en Ten Aard.

4/11

De dag daarna is het de beurt aan Carolus Borromeus, patroonheilige van de kerk van Mol Rauw. Die steeg uit boven de in zijn tijd gebruikelijke vriendjespolitiek en werd een ware workaholic, die in tijden van pandemie zijn bevolking niet in de steek liet.

5/11

De bloem van de Kempen, de heilige Odrada uit Balen, krijgt haar plek in de spotlight op 5 november. Een prachtig verhaal over een boze stiefmoeder, een rebelse tiener en een kudde wilde paarden. Je krijgt direct ook wat tips mee voor als je te kampen hebt met noodweer of droogte.

7/11

Op 7 november leer je alles over de processie van Echternach (‘drie stappen vooruit en twee stappen achteruit’), maar vooral over de man die daarmee geëerd word: de heilige Willibrordus, patroon van de kerken van Olmen en Ezaart.

11/11

Sint-Maarten laat op 11 november zien dat zelfs de stoerste Romeinse soldaat tot naastenliefde in staat kan zijn.

23/11

Op 23 november is het de beurt aan Sint-Trudo, een introvert met impact, die zijn naam gaf aan de Sint-Trudokerk in het centrum van Meerhout.

30/11

We sluiten de maand af met een verhaal over de heilige Andreas, patroon van de kerk van Balen centrum en de man die ook wel eens de mensenvisser wordt genoemd. Waarom? Dat kom je te weten op 30 november in Aureooljournalistiek.